Vücudumuzun ihtiyacını mükemmel şekilde karşılayan oluşum.

Himalaya tuzu doğadaki en saf tuz olarak bilinir. 250 milyon yıl önceki denizlerin kurumasıyla oluşmuş tuz havzalarından alınan bu tuz bedenimizde bulunan tüm elementleri içermesinin yanı sıra yeryüzünde bulunan elementlerden 84 ayrı minerali de bünyesinde barındırır. Vücut hücrelerinin iç sıvı dengesinin ve sinir sisteminin elektriksel faaliyetini destekler. Damarlarda sertleşme yapmaz. Kalp, damar, tansiyon ve böbrek hastaları rahatlıkla kullanabilirler. Sağlıklı bir yaşam için doğru su (ph dengesi olan), doğru tuz, temiz hava ve doğru beslenmek şarttır. Vücudun asit ve baz dengesini olumlu etkiler. Vücudun elektrik yükünü olumlu etkiler. Dolaşım sistemini ve organları olumlu etkiler. Kan basıncının düşmesine yardımcı olur. Vücutta biriken toksinlerin ve ağır metallerin dışarı atılmasını sağlar. Tadı normal tuz tadından daha keskindir.

84 elementin yanısıra magnezyum, kalsiyum, potasyum, manganez, fosforlu tuz, krom, bakır, flor, iyot, demir, molibden ve selenyum içerir.
 - Kristal tuzun mükemmel doğal yapısının  vücudumuzun birçok fonksiyonlarına faydası  olmasının yanısıra  hidrojen potansiyelini, sıvı ve şekeri dengeler.
- Aromatik tatlı bu tuz normal yemeklik tuz gibi kullanılır. Yemeğin lezzetini harika bir şekilde vurgular. Himalaya Kristal Tuz tamamen doğal ve saf olduğu için daha yoğun bir tada sahiptir. Bu nedenle yemeklerde kullanırken her zamanki miktar yerine yemeği tadarak azar azar ilave etmeniz, içerisindeki minerallerin yok olmaması için de yemeğin pişmesine yakın bir zamanda ilave edilmesi tavsiye edilir.
 - Kristal tuz solüsyonunun elektriği iletme özelliği vardır ve bu özellik sayesinde hücre sıvısı serbestçe hareket ederek vücudumuzun birçok fonksiyonunu mümkün kılar. Örneğin; sinir hücrelerinin iletişimi, asit-baz dengesinin korunması, şekerin dengelenmesi ve ozmotik basıncın ayarlanması, mide asidinin üretilmesi ve sindirim gibi işlevlerin yanısıra kristal tuz, krampları engeller, ciğeri temizler ve kalbin düzensiz atışlarını dengeler.
-En faydalı  unsur  normal rafine edilmiş tuzu kullanmaktan kaçınmak ve  onun yerine uygun ölçülerde kristal tuz kullanmak ve ayrıca günde yeterli miktarda su içmeyi unutmamaktır.

Himalaya Kristal Tuzu ile yapılan banyo romatizma, eklem ağrıları ve ayak kokusunun giderilmesinin yanında Himalaya Tuzunda bulunan mineraller kan akışını hızlandırarak vücut enerji dengesini sağlamış olur. Böylelikle günün yorgunluğunu ve stresini üzerinizden kolaylıkla atıp vücudun yatışmasına yardımcı olur. Kristal tuz cildi  temizler, dezenfekte eder ve içerdiği mineraller  sayesinde cildi besler ve nemliliğini korur. Tuzun temizleme özelliği oldukça  güçlü olduğundan  başka bir duş malzemesi kullanmayı gerektirmez.